Ąžuolinės statinės sidrui

  • 100 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS100

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse 

    Kaina 344.85  su PVM
    50 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS050

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 200  - 210  su PVM
    30 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS030

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 165  - 175  su PVM
    20 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS020

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 145  - 155  su PVM
    15 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS015

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 125  - 135  su PVM
    10 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS010

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 105  - 110  su PVM
    5 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS005

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 90  - 95  su PVM
    3 litrų ąžuolinė statinė sidrui
    Kodas: AZSS003

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 80  - 85  su PVM
  • Įvairaus alkoholio brandinimas ąžuolinėje statinėje yra įprastas bet kuriam jį gaminančiam žmogui. Alus, vynas, degtinė, viskis ir visi kiti gėrimai po brandinimo ąžuolo statinėje įgauna sodresnį ir kokybiškesnį skonį. O kaip yra su sidru? Ar galima brandinti sidrą ąžuolo statinėje? Žinoma, kad taip!

    Sidrą galima ne tik brandinti, laikyti, bet ir fermentuoti ąžuolo statinėse. Ąžuolinė bačkutė brandinamam sidrui gali suteikti saldumo ir šilumos, sidras turės stipresnį ir gilesnį skonį. Tam, kad atsiskleistų visos įmanomos skonio natos, ąžuolinės statinės vidus turi būti skrudintas. Mūsų ilgametė ąžuolo statinių gaminimo patirtis įrodo, kad vidutinio skrudinimo statinė yra tinkamiausia sidro brandinimui.

    Norėdami atskleisti dar įdomesnį sidro skonį, galite brandinimui pasirinkti ir statines, kuriose prieš tai buvo laikomas vynas ar viskis. Statinės gali būti naudojamos pakartotinai daug kartų. Svarbu, kad jos būtų tinkamai prižiūrėtos ir paruoštos. Labai svarbu prieš pripildant statinę sidru, ją kelias dienas palaikyti užpiltą vandeniu. Paprastai sidras statinėse paliekamas maždaug šešiems mėnesiams, tačiau galima laikyti net ir iki trejų metų.

    Gamindami sidrą pagal įprastą receptą galite pagaminti begalę įvairių jo rūšių, paskanindami jį ne tik įvairiausiais prieskoniais ar vaisiais, bet ir poskoniais, kuriuos suteiks sidro brandinimas ąžuolinėje statinėje.
      

    Skaityti daugiau