30 litrų prancūziško ąžuolo statinė viskiui

  • 30 litrų prancūziško ąžuolo statinė viskiui

    Kodas: PAZSV301
    Kaina 208  su PVM

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami prancūziško ąžuolo statinėse

    Gamintojas
    MB Ąžuolinė statinė
    Kranelis
    Žalvarinis
    Statinės žiedai
    Nerūdijančio plieno
    Mediena
    Lietuviškas ąžuolas
    Komplektacija
    Statinė, kranelis, stovelis, kamštis
  • Rankų darbo ąžuolinė statinė, skirta brandinti ir laikyti įvairius skysčius. Statinės gaminamos laikantis senovinių amatų tradicijų. Statinės vidus degintas, galai padengti vašku. Kadangi statinės yra rankų darbo, jų talpa apytikslė.

    Medinių lentelių (šulų) storis nuo ~18 (3 litrų) iki ~28 mm (50 litrų). Nuo lentelių storio priklauso suteikiamo skonio ir kvapo intensyvumas, taip pat, kuo storesnės lentelės, tuo daugiau kartų statinę bus galima panaudoti. Žinoma, kiekvieną kartą užpiltą skystį reikia laikyti vis ilgiau, taip pat užpylimų skaičius priklauso nuo laikymo termino. Nerūdijančio plieno žiedai 1,5-2mm storio, 20-35 mm pločio (žiedų storis ir plotis priklauso nuo statinė litražo).

    Statinę reikia saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Rekomenduojama laikyti 10–12 C° ir 65%–85% drėgnumo patalpoje, laikant šilčiau ir sausesnėje patalpoje – skystis garuoja.

    Statinės paruošimas naudojimui: pirmiausiai, įpilkite 100–200 ml šalto vandens ir praskalaukite. Taip išplausite apanglėjusias medžio daleles, kadangi statinės vidus yra degintas. Pripildykite bačkutę šaltu vandeniu ir palikite pastovėti iki 3 parų. Pradžioje iš medinės statinės gali skverbtis vanduo, tačiau po kurio laiko mediena subrinks ir statinė skysčių nebepraleis. Maždaug po 1–3 parų išpilkite vandenį ir pripildykite savo gėrimu.

    Visoms statinėms suteikiama garantija iki pirmo užpylimo. Jei statinė nesubrinksta per 3 paras su vandeniu – pakeisime į naują. Svarbu! Užpildžius statinę kitu skysčiu, statinė nebus keičiama, tačiau galime suremontuoti. Naudotos statinės remontas klientui dažniausiai nieko nekainuoja (tačiau klientui tenka apmokėti transportavimo išlaidas).

    Skysčio brandinimas: mažose statinėse ąžuolo skonis greičiau perduodamas. 3 litrų statinėje brandintą skystį galima ragauti jau po 2–4 savaičių. Kitus kartus užpylus galima laikyti ir ilgiau. Kuo didesnė statinė, tuo mažiau medžio paviršius veikia jos turinį ir gėrimą reikia brandinti ilgiau. Jeigu 20 litrų statinėje pirmą kartą skystis brandinamas 6–12 mėn., tai 200–250 l statinėje šis procesas gali užtrukti ir keletą metų.

    Temperatūra ir drėgnumas: aukštesnė temperatūra brandinimo procesą greitina, žemesnė – lėtina. Temperatūros pokyčiai taip pat daro skirtingą įtaką skoniui ir ąžuolo pritraukimo intensyvumui. Sausas oras ir aukštesnė temperatūra skatina vandens praradimą ir gryno alkoholio koncentracijos didėjimą.